VTT 2017 – verslag Ninthe, Willemijn, Joy, Laura en Samantha

Afgelopen zaterdag, 21 oktober, was de jaarlijkse VTT in Beekbergen. De meiden van de 2e, 3e en groten van de 4e divisie mochten hieraan meedoen. Aankomende zaterdag zijn de andere meiden aan de beurt.

In de eerste wedstrijd was het zenuwen voor Ninthe en Willemijn. Beide zijn instapper en dus de eerste “echte” wedstrijd. Joy wilde afrekenen met de zenuwen zoals ze vorig jaar had. Laura en Samantha als senior debutanten hadden er vooral zin in om even te kijken waar ze extra aan moeten werken komende periode.

Ninthe, Willemijn en Joy begonnen op sprong. Voor Willemijn een spannend onderdeel omdat ze dit vorig jaar nog erg lastig vond. Dit jaar gaat het heel goed, maar de zenuwen nemen nog wel eens de overhand. Echter vandaag ging het goed. Opgelucht en wel kon ze genieten dat het haar nu gelukt was. Dit nemen we mee naar de volgende wedstrijd. Ninthe maakte 2 keurige sprongen. Joy liet zien dat ze enorm vooruitgegaan is op dit onderdeel.

Daarna naar brug. We zien dat de meiden hier erg hard op hebben getraind. De meiden zijn vooral met het zwaaien bezig geweest en een nieuw onderdeel. Buikdraai naar onderzwaai. Iets was echt heel moeilijk is en wat je ook bij alle andere kinderen terug kon zien. De meiden sloegen zich hier heel goed doorheen. Ninthe liet daarnaast ook zien dat ze hele goede doorgestrekte knieën had, Joy haar zwaaien waren erg ruim geworden en Willemijn laat zien dat je de oefening gewoon in 7 weken kan aanleren. Super knap van de meiden.

Bij balk was het inturnen voor Willemijn even niet zo fijn. Ineens was de radslag weg. Ze heeft zich niet laten kisten, want de wedstrijd oefening ging heel erg goed. De radslag heeft ze dit keer nog wel even met begeleiding gedaan, wat de volgende keer vast niet meer hoeft. Joy was zo goed geconcentreerd bezig met de onderdelen radslag en handstand, die overigens heel netjes werden uitgevoerd en keurig tot stand, maar door de overconcentratie op die 2 onderdelen ging het met 2 andere dingetjes even mis. Dit zal een volgende keer niet gebeuren, maar daarom is ook een oefenwedstrijd van belang. Ninthe maakt een hele keurige oefening. En wist hier ook een welverdiende 8.70 in de e score voor te krijgen en met 2 punten verschil een 1e plek op dit toestel op te eisen.

Bij vloer hebben we vooral op netheid van de oefening getraind. Dit werd vandaag alleen niet gewaardeerd wat wel echt jammer was. De meiden gaan lekker met de onderdelen aan het werk, en het fijne is dat de netheid  er nu wel goed in zit. Ik ben heel blij met de oefeningen die ze op vloer hebben laten zien.

Al met al een goede wedstrijd voor alle 4. Op vloer wat onderdelen trainen, en eigenlijk zijn ze verder echt goed op niveau. Complimenten dames.

De senioren zijn debutant in hun groep. Samantha is helaas ziek maar wilde wel meedoen met de wedstrijd. Beide mochten op vloer beginnen. Laura met haar nieuwe oefening, dit is altijd zwaar in het begin, maar ze heeft er iets moois van gemaakt. Straks moeten de punten qua artistiek nog bij komen, en het wilde ervan af, maar dit gaat zeker lukken. Samantha is zowel ziek, als dat ze voor de vakantie een gebroken enkel gehad heeft nog niet helemaal waar ze wil zijn op vloer. Wel wilde ze haar oefening doen zoals de planning is. Dit kost veel energie, en helaas dus ook een val. Maar desondanks wel alles gedaan wat ze wilde.

Op sprong hebben ze beide erg goed en zuiver gesprongen. De landing was erg lastig, gezien de zachtheid van de kuil en hoe je hierin moet landen, maar verder was het keurig.

Op brug liet Laura zien dat ze een echte vechter is. Geen enkel stopje terwijl ze echt heel slecht uit een element kwam. Karakter heeft ze en dit heeft ze duidelijk laten zien. Samantha kon je zien dat ze echt ziek is nog. Ze kan normaal echt de sterren van de hemel aan brug turnen, maar de kracht was er niet. Wel heeft ze een oefening netjes uitgeturnd en dat is al een prestatie als je niet fit bent.

Bij balk heeft Laura voor het eerste flickflack gedaan. Deze was nog tot stand ook. Ze was er zo zenuwachtig voor dat ze de hele oefening nog aan het nadenken was hoe en wat. Hierdoor maakte ze niet op tijd de keus voor welke pirouette ze ging. Anderhalf of enkel. Dit was te zien en hierdoor moment van overrotatie en dan lig je van de balk. Heel jammer, maar een knappe prestatie dat flickflack wel gelukt is. Hierdoor ga je met goed vertrouwen de volgende wedstrijd in. Samantha liet zien dat ze stabiel is op balk. Tot de pirouette helaas, even de weg kwijt en daar ging ze.

Voor alle 5 een goede wedstrijd.

Willemijn wist 7e te worden. Voor Joy een 5e plek en Ninthe werd overtuigend 1e.

Samantha een 6e plaats en Laura net naast het podium een 4e plaats.