VTT 2017 – verslag Ilse, Roos en Senna

Afgelopen zaterdag, 21 oktober, was de jaarlijkse VTT in Beekbergen. De meiden van de 2e, 3e en groten van de 4e divisie mochten hier aan meedoen. Aankomende zaterdag zijn de andere meiden aan de beurt.

Als laatste mochten Ilse (junior) Roos (jeugd E) en Senna (jeugd D) in actie komen.

Voor Senna een spek en bonen wedstrijd want ze is het enige jeugd meisje en moet tegen meisjes die junior zijn, en dus een stukje ouder.

Senna begon op brug met een goede oefening tot zolendraai. Ze schoot met haar voeten los en hierdoor een val. Helaas maar we gaan door naar het volgende toestel. Roos wist een oefening neer te zetten zoals we van haar gewend zijn. Heeft alleen de opzwaai niet gekregen, die moet horizontaal, die was er iets boven, maar jury zag het denk ik iets anders.

Op balk mochten beide laten zien dat ze een goede oefening kunnen. Senna heeft flickflack tot stand gedaan. En een arabier salto af. Roos mistte helaas de sprongenserie door een wiebel. Wel wist ze de rest heel netjes en strak te doen. Hierdoor een hele hoge E score, maar ook zeker verdient.

Voor beide een nieuwe vloeroefening. Senna maakte het heel mooi komt alleen nog in uitgangswaarde te kort. Dit is iets waar ze al heel hard aan werkt, maar nog niet in de oefening zit omdat ze nog niet alles elke keer goed beheerst. Voor de volgende wedstrijd gaat dit vast lukken. Roos liet zien dat ze ook dit toestel beheerst ondanks dat ze vanuit de 4e divisie naar de 3e divisie is gegaan. Een nette en strakke oefening die goed lukte.

Op sprong hebben ze beide half in heel uit gedaan. Beide turnen ze het stabiel en netjes.

Ilse mocht op vloer beginnen. Een nette oefening die goed afgemaakt is. De onderdelen zitten er goed in. Op sprong kan ze 2 sprongen en heeft ze vandaag voor de overslag gekozen omdat die het beste aanvoelde. Dit konden we ook zien want het waren prima sprongen. Op brug ging het even mis. Na haar halve draai kip een mooie opzwaai alleen daartussen een klein stopje erin, wat niet altijd nodig is. Hierdoor toch wel wat aftrek. Het was een werkoefening en dat zag je terug in het cijfer. Ondanks dat heeft ze er wel heel hard voor gewerkt. Als laatste mocht ze op balk. Een goede oefening is altijd fijn aan het eind want het is je afsluiting. Stabiel en netjes mochten we kijken naar Ilse, en we zagen veel vertrouwen. Een hele nette oefening als afsluiter van de dag.

Senna wist ondanks de jonge leeftijd zich toch midden in het veld te mengen.

Een 5e plaats voor haar.

Roos pakte het goud en Ilse werd keurig 2e.