VTT 2017 – verslag Lara, Maaike, Chary-Lynn en Feline

Afgelopen zaterdag, 21 oktober, was de jaarlijkse VTT in Beekbergen. De meiden van de 2e, 3e en groten van de 4e divisie mochten hier aan meedoen. Aankomende zaterdag zijn de andere meiden aan de beurt.

In de 2e wedstrijd was het de tijd voor Lara en Maaike. Komend uit de 4e divisie en een niveau hoger is altijd even spannend. Jeugd meisje Chary-Lynn en pupil 2 Feline.

Feline mocht op sprong beginnen. Na ervaring op het NK is er tijd voor nieuwe oefenstof. Dit is natuurlijk altijd lastig, en we hebben de lat hoog gelegd. Een keurige overslag op sprong en een arabier flickflack tot ruglig op de mat. Een prima begin.

Brug moet Feline reuzen en dit vindt ze soms best nog een beetje spannend in het begin. De legger was heel glad volgens haar, en tja, we hebben geen andere legger. Ze heeft het wel gedaan, wat heel goed is, alleen ze wilde er ook wel snel vanaf omdat ze voor haar gevoel weinig grip had.  Dit was te zien, in de training zie je rustige reuzen, en nu zag je wilde reuzen, maar al met al een knappe prestatie dat je deze moeilijke oefening hebt gedaan.

Balk liet ze een zeer stabiele en nette oefening zien. De sprongenserie was nog even trillerig, maar daarna pakte ze het op en zag je nagenoeg geen wiebel. Met arabier, boogje voorover en arabier streksprong af als nieuwe elementen ook hier weer goed werk.

Op vloer heeft Feline een te moeilijke oefening. Je mag namelijk heel veel plusjes turnen maar je hebt er maar 4 nodig. Vandaag heeft ze alles gedaan wat ze kon en dan kom je op 5 plusjes uit. Eentje mag er dus weg. We hebben dit nu gedaan om te kijken waar het meeste aftrek in zit, en nu we dat weten kunnen we de eerste wedstrijd die wegstrepen. Het is al heel knap dat je zoveel plusjes kan en daarnaast is dit ook goed uitgevoerd. Een nette oefening als besluit van haar wedstrijd.

Lara, Maaike (pupil 2) en Chary-Lynn (jeugd) mochten beginnen op brug. Maaike vond dit toch weer heel spannend vandaag en ging met salto af een beetje gek doen. Ondanks alles wist ze toch met de wedstrijd hem te maken en heeft het helemaal alleen gedaan. Heel knap van je, en met meer vertrouwen naar de volgende wedstrijd. Lara heeft op brug een hele nette oefening laten zien. De opzwaaien worden echt hoger en nog niet gekregen van de jury, maar de volgende keer vast wel. Chary-Lynn liet zien hoe de oefening bedoelt is. De eerste opzwaai is inderdaad nog niet hoog genoeg, de tweede en derde zeker wel. Helaas is er 1 niet geteld, maar ondanks dat wist ze toch echt duidelijk het hoogste cijfer te halen op brug.

Bij balk begonnen de zenuwen van Maaike weer te gieren. De radslag tot tenenstand gaat op trainen zo goed. Alleen op de wedstrijd lukte het toch niet. Boogje helaas ook een val. Verder was het een keurige oefening dus dat nemen we mee naar de volgende keer. Lara liet zien dat ze alle onderdelen beheerst. Zonder val, maar wel met tiktak, radslag tot tenenstand en boogje achterover. Meer dan dat kan je niet, en een goede oefening. Chary-lynn heeft hier echt punten laten liggen. Ze turnde heel netjes, maar titak eraf en geen radslag tot tenenstand gedaan. Daardoor 0.60 in alleen al de uitgangswaarde laten liggen. Jammer, en voor de volgende wedstrijd weet ze waar ze aan moet werken.

Op vloer lieten alle 3 de meiden zien dat ze dit kunnen. Maaike wist toch haar zenuwen niet helemaal in bedwang te hebben en hierdoor viel ze met losse radslag. Wel mijn complimenten dat je het gedaan hebt. Want je hebt hier hard voor gewerkt. Lara liet een keurige oefening zien. Chary-Lynn laat zien dat ze strijdvaardig is, want op vloer wil ze terugvechten voor wat ze op balk heeft laten liggen. Een goede oefening heeft ze neergezet en we hebben nog sprong om nog meer in te halen.

Op sprong liet Lara zien dat ze beide sprongen beheerst. Daarnaast is Maaike enorm vooruitgegaan op sprong. Chary-Lynn heeft een nieuwe sprong en is ook hier in geslaagd om een goede te laten zien.

Feline wist de bronzen plak mee naar huis te mogen nemen.

Maaike werd keurig 4e en Lara pakte het goud.

Chary-Lynn wist eveneens 1e te worden.