Freerunning

Op dit moment wordt Freerunning binnen onze vereniging niet aangeboden, wel zijn we op zoek naar leiding. Hopelijk zullen er in de toekomst weer bij ons Freerun lessen gegeven kunnen worden.

Freerunning is een erg moderne urban-sport die razend populair aan het worden is. Bij Freerunning gebruik je je directe omgeving om zo snel en soepel mogelijk van het ene naar het andere punt te komen, waarbij ook allerlei trucs, stunts en salto’s kunnen worden gedaan om het nog spectaculairder uit te laten zien. Feitelijk is de stad of directe omgeving de speelplaats van de freerunner en heeft hij volledige controle over al zijn bewegingen.

Bij Freerunning denkt men al snel aan de spectaculaire filmpjes waarbij er op hoogte grote gevaarlijke sprongen worden gedaan en ook de meest bizarre trucs en salto’s voorbij komen. Bij Hercules Epe leren wij juist de kinderen Freerunning op een veilige verantwoordde manier in de gymzaal aan, waarbij gebruik wordt gemaakt van allerlei gymzaal materiaal om zo freerun-opstellingen te maken en situaties van buiten na te bootsen. Hercules Epe biedt de kinderen gevarieerde, uitdagende lessen aan en leggen de nadruk op lichaamsbeheersing, functionele kracht, vrijheid in beweging en creativiteit. Elk kind kan zich bij de freerun-lessen van Hercules Epe op zijn eigen niveau ontwikkelen, van basis parcour-technieken tot muursalto’s. Naast het fysieke aspect, komt ook het sociale aspect erg aan bod, dit vinden wij ook erg belangrijk bij de Freerun lessen.