Verslag Regionale Special Olympics

 

Zaterdag 4 november ’17 waren er de regionale spelen van de Special Olympics, dit is een ééndaagse evenement waarbij de G sporters officiële wedstrijden hebben. Alles is er aangedaan om de wedstrijden zo officieel en normaal mogelijk te maken, waarbij ze het opnemen tegen tegenstanders van vergelijkbaar niveau.

De bewoners van de woonvormen in Epe kunnen lid worden van de G-gym wat een samenwerking is van de Passerel en de G.V. Hercules.

Rianka, Laura en Hedwig kwamen zaterdag na de opening in actie op de balk, brug ongelijk, sprong en vloer. Helaas had Chantal haar teen die zelfde week gebroken en kon ze helaas niet meedoen, ze was mee geweest om de haar trainingsmaatjes te helpen en aan te moedigen.

De ochtend stond in teken van divisioning om de tegenstanders van gelijke niveau te bepalen. De middag draaide om de medailles, waarbij Hedwig en Rianka directe concurrenten waren. Laura nam het op tegen haar leeftijdsgenootjes.

Het was een gezellige, geslaagde dag! En gaan nu vol op trainen voor de Nationale spelen van 2018 op 8 t/m 10 juni in de achterhoek.

Elke dinsdag tussen 17.00 en 19.00 word er getraind in 2 groepen afgestemd op gelijk waardige niveaus, mocht iemand het leuk vinden om mee te trainen stuur een mail naar ruurd.kingma@de-passerel.nl.

Kijk ook naar het filmpje van Omroep Flevoland op Youtube waar onze leden in actie komen en geïnterviewd worden.