VTT 2017 – verslag Coco, Naomi, Mirjam, Emma

Zaterdag 28 oktober werd de tweede helft van de VTT georganiseerd in Vaassen. Deze keer mochten de meiden van de 4e en de 5e divisie laten zien wat zij in huis hadden.

In de eerste wedstrijd zijn de jeugd 2 meiden, Coco Tuinman en Naomi Wagenaar, aan de beurt. Zij begonnen op balk. Als eerst mocht Coco laten zien wat zij geleerd heeft. Ze turnde een keurige oefening en wist zonder al te grote fouten een mooie 2e plek op dit toestel te behalen. Hierna mocht Naomi haar oefening laten zien. Een beetje gespannen begon zij aan haar oefening. Dit kwam mede doordat ze salto af moest doen, waarmee ze nog niet zo vaak goed geland was. Helaas moest zij tijdens haar oefening een val met radslag incasseren, maar ze verraste ons met een hele mooie salto als afsprong! Met een redelijk goed gevoel gingen de meiden naar vloer. Zij hadden in een paar weken een oefening op muziek moeten leren, maar dat was de meiden zeker niet aan te zien. Coco liet een mooie arabier salto achterover zien en Naomi voerde haar salto voorover keurig uit. Over de oefeningen die de meiden laten zien hadden mogen zij erg tevreden zijn. Op sprong lieten beide meiden een mooie handstandoverslag zien, wat voor hen beloond werd met een 2e en 3e plek. Op naar het laatste toestel, brug. Coco begon goed, maar viel helaas met ophurken van de brug af. Hier baalde zij van, maar maakte haar oefening verder goed af. Naomi mocht als laatste laten zien wat zij kon. Ze liet een goede oefening zien met een mooie driekwartreus en salto af. Naomi werd op dit toestel gewaardeerd met een mooie 3e plek. Overall hebben de meiden een prima wedstrijd gedraaid. Voor Naomi leverde dit een 4e plek op en Coco ging zelfs met de gouden plak naar huis. Goed gedaan dames!

In wedstrijd 2 was Mirjam van Essen aan de beurt. Zij was erg zenuwachtig, want voor haar was het de eerste wedstrijd waar ze aan meedeed. Zij heeft de afgelopen weken erg hard getraind om haar oefeningen te onthouden en daarnaast nog netjes uit te voeren. We begonnen op balk, het toestel waar we de donderdag voor de wedstrijd de meeste tijd nog ingestoken hebben. Maar dit leek beloond te worden, want Mirjam wist haar hele oefening uit haar hoofd en voerde deze ook nog eens keurig uit. Wel werd een onderdeel niet herkend door de jury, wat haar 2 punten aftrek opleverde.. Maar Mirjam was allang blij dat haar oefening goed gegaan was en ging met een goed gevoel naar de vloer. Na het inturnen mocht zij gelijk haar oefening aan de jury laten zien. Ze begon met een mooie radslag, gevolgd door spagaatsprongen. De rest van de oefening voerde ze ook netjes uit, en werd door de jury beloond met een 4e plek op dit toestel. Met sprong had Mirjam nog wat moeite met de handstand platval, daarom kozen we ervoor om ophurken gevolgd door koprol te laten zien aan de jury. Dit leverde wel minder moeilijkheidspunten op, maar wel een mooie score voor de uitvoering. Op naar het laatste toestel, brug. Op nog een klein beetje hulp met de buikdraai na, liet zij zelf een hele mooi oefening zien. Goede kurbet en mooie zwaaitjes aan de hoge legger. Overall werd Mirjam 7e, een keurige plek wanneer je je eerste wedstrijd geturnd hebt!

In de 3e wedstrijd was Emma de Jong aan de beurt. Haar eerste toestel was vloer, waar zij begon met een hele mooie arabier flickflack. Ze hielt de netheid de hele oefening vast, maar helaas turnde zij op het einde van haar oefening een element die zij nog niet mocht laten zien in haar niveau maar wat zij al wel kon.. dit kostte haar 2 punten. Emma liet zich niet uit het veld slaan, en knalde op de 3 onderdelen die zij nog te gaan had. Op sprong liet zij een goede overslag over de kast zien en turnde zij een mooie, hoge salto voorover. Op naar brug, met inturnen liet zij al mooie onderdelen zien en tijdens haar wedstrijdoefening wist zij dit vast te houden. Een oefening met als afsluiting een mooie salto werd door de jury beloond met een 1e plek op dit toestel! Als laatste onderdeel balk. Emma had hiervoor hard getraind, maar helaas moest zij vrijwel in het begin van haar oefening al een val incasseren. Ook hier ging Emma gewoon verder, en wist zij uiteindelijk een redelijk goede oefening neer te zetten zonder, op de radslag na, al te grote fouten. Blijkbaar vond de jury dit ook, en werd zij op dit toestel beloond met een 2e plek. Emma had een goede wedstrijd gedraaid, maar door de aftrek van 2 punten bleef het tot het einde spannend. Tijdens de prijsuitreiking werd Emma toch nog beloond met een mooie zilveren medaille, goed gedaan Emma!