Wedstrijdverslagen 4e divisie 2019-2020

De wedstrijdverslagen staan altijd als eerst op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/gvherculesepe/

Regelmatig zullen wij de verslagen ook hieronder plaatsen.

Tweede plaatsingswedstrijd 4e divisie in Beekbergen.

Zaterdag 1 februari turnden de 4e divisie turnsters hun tweede plaatsingswedstrijd vanuit de KNGU in Beekbergen. De wedstrijd startte met de twee instappers, Maud en Robin.
Maud liet nette oefeningen zien. Op balk had zij dan ook een E-score van 8,000! Haar balkoefening werd beloond met een tweede plek op dit toestel.
Robin liet op sprong een goede handstand platval zien. Haar techniek op dit toestel was uitstekend! Op dit toestel werd zij dan ook zesde.
In de derde wedstrijd was het de beurt aan Tess. Tess turnde een stabiele wedstrijd. Ze liet nette oefeningen zien en zat goed in de wedstrijd. Haar D-score op brug en balk waren erg hoog en hier mag zij trots op zijn!
In de vierde wedstrijd mochten Joy en Emma laten zien wat zij kunnen. Beiden begonnen niet fit aan de wedstrijd, maar hoe knap is het dat je dan toch je wedstrijd turnt!
Joy liet een knappe half in- half uit over de pegasus zien. Dit zorgde voor een tweede plek op dit toestel!
Emma liet moeilijke oefeningen zien. Haar D-score van 3,000 op balk en 3,100 op vloer waren dan ook zeker terecht! Haar balkoefening turnde zij ook nog netjes en hierdoor werd zij op dit toestel tweede.
De volgende wedstrijd zal geturnd worden op 7 maart, wederom in Beekbergen. De meiden zullen hard gaan trainen om zichzelf de volgende keer te verbeteren.

 

Eerste plaatsingswedstrijd 4e divisie in Didam.

Zaterdag 7 december werd in Didam de eerste plaatsingswedstrijd vanuit de KNGU voor de vierde divisie geturnd.
De wedstrijd begon vroeg voor Robin en Maud. Het was voor beide meisjes de eerste wedstrijd voor de selectie.
Robin liet veel plusjes zien, waardoor haar D-scores erg goed waren. Haar sprong werd beloond met een mooie score. Ze gaat hard aan het werk om ook haar E-score omhoog te krijgen.
Ook Maud liet veel plusjes zien. Haar balkoefening was ook nog eens netjes en daardoor eindigde zij op balk op een mooie tweede plek. In het eindklassement eindigde Maud op een zesde plaats.
Voor Tess was het haar eerste wedstrijd voor Hercules. Na een korte periode van trainen liet zij mooie oefeningen zien op brug en balk. De radslag is gelukt en daar is Tess erg trots op! Zij gaat nu aan het werk om op de tweede wedstrijd meer plusjes te kunnen laten zien.
In wedstrijd 4 liet Joy mooie oefeningen zien. Op brug zelfs twee kipjes. Haar nette flikflakken op vloer werden beloond met een vijfde plek op dit toestel. In totaal eindigde Joy op een nette zevende plaats.
Emma turnde een goede wedstrijd. Op brug turnde ze de kip, een eis op dit toestel, die ze sinds kort kan! Dit werd dan ook door de jury gewaardeerd en zij eindigde hier op een zesde plek. Emma eindigde in het eindklassement op de tiende plaats.
De eerste, echte wedstrijd was zeer leerzaam. De meiden weten wat er goed ging en waar zij nog aan moeten werken voor de volgende wedstrijd, die zal plaatsvinden in Beekbergen.

 

Veluws Turn Toernooi 2019 Beekbergen

Zaterdag 19 oktober 2019 turnden de 4e divisie de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Erg spannend en leerzaam. Voor sommige meiden de eerste wedstrijd voor de selectie en voor sommigen de eerste wedstrijd met keuze oefenstof.

In wedstrijd 1 lieten Robin en Maud zien wat zij vanaf mei bij de selectie hebben geleerd. Maud turnde op vloer een oefening met veel plusjes. Dat zorgde voor een hoge D-score: 5,7! Op dat toestel werd zij dan ook 1e. Tijdens de prijsuitreiking werd dit beloond: Maud nam een gouden medaille mee naar huis!
Ook Robin turnde mooie oefeningen. Zij werd 1e op sprong en op vloer! Ook zij mocht tijdens de prijsuitreiking plaatsnemen op het podium. Robin nam een zilveren medaille mee naar Epe!

In wedstrijd 2 waren Joy, Emma en Amy aan de beurt. Voor Emma en Amy de eerste wedstrijd met keuze oefenstof, erg spannend die eigen oefeningen!
Joy startte bij balk en liet daar aan de jury zien wat zij kon: namelijk een prachtig, stabiel boogje achterover! Haar balkoefening was erg netjes en daardoor begon de wedstrijd goed voor Joy. Dit gevoel hield zij vast en zij mocht dan tijdens de prijsuitreiking plaatsnemen op het hoogste podium: de gouden medaille is dik verdiend voor Joy!
Emma turnde tijdens de wedstrijd een mooie half in-half uit, een sprong die beloond wordt met een 2,8 D-score! De jury vond dit ook een goed uitgevoerde sprong en dit zorgde voor een 1e plaats op dit toestel. Dit werd beloond tijdens de prijsuitreiking met een prachtige zilveren medaille!
Voor Amy was het een bijzondere wedstrijd. Zij turnt pas vanaf 1 oktober bij Hercules. Door haar extra inzet tijdens de trainingen wist zij op balk 2e te worden! Uiteindelijk eindigde Amy op een knappe 4e plaats.

Na de herfstvakantie gaan de meiden weer verder met het trainen voor de plaatsingswedstrijd in december/februari.
Ontzettend goed gedaan meiden! En natuurlijk ook een dikke pluim voor trainsters Ilse & Esmee!