Wedstrijdverslagen 6e divisie 2019-2020

De wedstrijdverslagen staan altijd als eerst op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/gvherculesepe/

Regelmatig zullen wij de verslagen ook hieronder plaatsen.

1e plaatsingswedstrijd in Ede

Zaterdag 18 januari vond de eerste plaatsingswedstrijd van de 6e divisie plaats in Ede.

In wedstrijd 2 was als eerst de beurt aan Marijke en Myrthe.
Marijke haar balkoefening werd hoog beoordeeld en zij eindigde op een nette 10e plaats.
Myrthe turnde haar eerste wedstrijd. Het was erg spannend en foutjes konden niet worden voorkomen. Haar vloeroefening werd goed beoordeeld.

In de derde wedstrijd waren Azra, Laurie, Puck, Julia, Sterre, Leonie en Lisa aan de beurt.
Azra turnde een goede eerste wedstrijd. Op sprong liet ze een prachtige handstandplatval zien. Ze eindige op de 6e plek.
Laurie turnde ondanks een dikke,zere knie toch haar wedstrijd en liet mooie oefeningen zien. Erg knap gedaan, Laurie!
Puck liet een mooie balkoefening zien, ze turnde erg netjes. Puck eindigde op de 12e plaats.
Julia turnde een zeer stabiele wedstrijd met nette oefeningen. Zij mocht dan ook plaatsnemen op het podium. Julia nam de gouden medaille mee naar huis in een sterk deelnemersveld van wel 22 kinderen!
Sterre liet mooie elementen zien. Stabiele oefeningen werden geturnd en ze eindigde dan ook op een mooie 6e plaats.
Ook Leonie turnde een goede wedstrijd. Ze liet mooie oefeningen zien en eindigde op de 7e plek.
Lisa turnde op brug een prachtige kip, met rechte armen! Bij de prijsuitreiking mocht Lisa plaatsnemen op het podium. Ze mocht een bronzen medaille meenemen naar Epe!

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Cele, Josephine, Chayenne en Lotte.
Cele turnde haar eerste wed-strijd en vond dat best spannend. Ze heeft een mooie handstandplatval laten zien op het onderdeel sprong. Ze eindigde op een nette 16e plek.
Josephine turnde een prachtige wedstrijd waarbij ze op drie toestellen binnen de top 3 turnde! Helaas zitten de punten in deze categorie erg dicht op elkaar en door een klein foutje eindigde zij op een alsnog nette 10e plaats.
Chayenne turnde een prachtige sprong, daarop eindigde zij op de eerste plek! In totaal eindigde Chayenne op de 6e plek.
Lotte turnde haar wedstrijd netjes en stabiel. Haar balkoefening werd hoog beoordeeld. In het totale klassement eindigde Lotte op de 5e plek.

Veluws Turn Toernooi Beekbergen

Zaterdag 19 oktober 2019 turnden de 5/6e divisie bovenbouw de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Erg spannend en leerzaam.

In de eerste en tweede wedstrijd waren de meiden van de 4e divisie aan de beurt. In de 3e wedstrijd was het dan de beurt aan Marit, Lisa, Marijke en Naomi.
Marit turnde een mooie brugoefening waarbij zij een salto als afsprong liet zien. Zij eindigde op brug en vloer op de 2e plaats. Uiteraard werd dit tijdens de prijsuitreiking beloond met een zilveren medaille!
Lisa turnde nette oefeningen. Door netjes te werken kom je op een hogere score uit, op sprong en brug werd Lisa dan ook 3e. Tijdens de prijsuitreiking mocht Lisa plaatsnemen op het podium en nam een bronzen medaille mee naar huis!
Marijke turnde een mooie vloeroefening. Op vloer en balk werd Marijke 3e! Door de elementen geconcentreerd uit te voeren beloonde de jury dit met mooie scores. Marijke werd uiteindelijk 4e!
Naomi turnde een bijzondere wedstrijd. Haar half in-half uit was voor het eerst helemaal in en uit gedraaid waardoor zij op dit toestel 1e werd! Door het vergeten van een element op vloer eindigde zij helaas niet op een plaats die zij eigenlijk verdiende. Maar toch wist Naomi nog knap 6e te worden!

Het was een leerzame wedstrijd & start van het seizoen. Na de herfstvakantie gaan de meiden weer verder met het trainen voor de plaatsingswedstrijden in januari.
Ontzettend goed gedaan meiden! En natuurlijk ook een dikke pluim voor trainsters Ilse & Esmee!